Які поради допоможуть швидко вивчити французьку мову?

Французька – одна з найкрасивіших мов у світі. Нею розмовляють понад 220 мільйонів людей – приєднуйтеся і ви до них! Вивчення мови може бути важким, проте сьогодні ми розповімо, як вивчити французьку мову з нуля та з чого потрібно починати.

Як краще вивчати французьку?

Один з ефективних способів навчитися говорити французькою — відвідування групових занять. Ви можете записатися в мовну школу. Напевно у вашому місті знайдуться недорогі курси. Якщо є така можливість, то краще провести деякий час у країні, де розмовляють французькою.

Вчимо французьку мову, читаючи іноземні газети та журнали! Для кожної статті складайте список слів, яких ви не знаєте. Після того як закінчите читати статтю, прочитайте її ще раз, дивлячись в список. Знайдіть в інтернеті книги французькою мовою або двомовні книги (одна половина аркуша французькою, а інша українською). Ви можете починати читати з дитячих книг, наприклад, «Маленький принц». Використовуйте словник для складання карток і тематичних списків слів.

  • Картки можна розвішувати всюди, де тільки можна в вашому домі: на дверях, на стінах, книжкових полицях і т.д. На окремих листочках виписуйте нові слова.
  • Кожен день прогортайте сторінки зі списком новим слів для того, щоб перевірити себе. Коли ви впевнені, що знаєте кожне слово в списку, видаліть цей листочок, щоб звільнити місце для нових слів.

Розмовляйте французькою! Не можна навчитися говорити іноземною в ізоляції – в певний момент вам просто необхідно буде з кимось заговорити на ній. Для початку відпрацюйте вимову, а потім почніть застосовувати свої знання на практиці: використовуйте будь-яку можливість щоб поговорити на іноземною. Одна з поширених ситуацій – це покупки. Складіть свій список покупок французькою, зверніть увагу на ціни продуктів і товарів – скажіть їх в розумі іноземною. Пробуйте думати французькою.

Французька мова для початківців неможлива без аудіювання. Слухайте французьку розмовну мову кожен день. Чим більше ви будете слухати, тим швидше ви опануєте цим чудовим акцентом. Придбайте аудіо-матеріали. Слухайте французьке радіо і дивіться французькі канали – навіть якщо мова часом буде важка для розуміння, вам потрібно звикнути до ритму самої речі. Слухайте французьку музику – ви можете не розуміти всіх слів, але ваша підсвідомість буде активно працювати.

Розробіть для себе систему заохочення успіхів. Уроки французької мови – це постійні оцінки, похвала, призи. Для самостійного вивчення можуть підійти будь-які заохочувальні заходи. Вивчили блок – побалуйте себе морозивом, походом в парк або новою дрібничкою. Виберіть для себе приємні дрібниці і святкуйте маленькі перемоги. В очікуванні призу нудне заняття пройде набагато швидше і продуктивніше.

Допомога у вивченні французької

Самостійне вивчення французької мови – справа складна і трудомістка, для нього потрібно неабияке терпіння і залізна мотивація, інакше нічого не вийде. На заняття потрібно витрачати по 40-60 хвилин в день хоча б 3 рази на тиждень, регулярно, без тривалих і частих пропусків. Тоді результат буде помітний досить швидко. Ви заговорите французькою не через місяць або два, як обіцяє реклама деяких курсів, приблизно півроку потрібно учневі, щоб з нуля почати будувати перші осмислені вирази. На шляху становлення вимови, розбору граматики і пошуку методичних матеріалів краще звернутися до фахівця. Самостійно переглянути всі пропоновані в мережі курси і вибрати потрібний вам буде дуже складно і займе багато часу, а педагог може правильно підказати і скорегувати ваші пошуки.

Вивчаємо французьку мову з задоволенням! Нудне зазубрювання правил і монотонне повторення одних і тих же слів не принесе результату, тому що треба вкласти ще щось в роботу. Розбавляйте матеріали забавними відео, читанням книг, переглядом фільмів, вирівняйте приємне проведення часу і уроки. Знайдіть цікавого співрозмовника і відпрацьовуйте отримані знання в особистому невимушеній бесіді.

Не кидайте при перших труднощах. Найважчі будуть 3-6 місяці, коли перший запал пройшов, а матеріалу вивчено ще мало. Тоді починаються лінь, пошук відмовок і перші пропуски занять. Знайдіть сили перебороти їх, через півроку буде набагато простіше, мозок звикне до порційних навантажень і стане спокійніше сприймати нову інформацію.

Таким чином, щоб опанувати французькою, потрібно дотримуватися корисних порад та звертатися до професіоналів – вони точно розуміють, як треба взаємодіяти з учнями та що робити для якомога швидшого вивчення іноземної.