В якому віці краще вивчати англійську мову?

Навіщо ми вивчаємо англійську мову?

На сьогоднi вже не залишилося жодних сумнiвiв щодо необхiдностi вивчення iноземних мов, насамперед англiйської. Навiть дiти знають, чому важливо вивчати англійську мову. Найпоширенiша мова планети дозволяє спiлкуватися майже з усiм свiтом, де б ви не були – вдома, чи за кордоном. У зв’язку з цим i постає питання щодо того, в якому віці краще розпочинати вивчення англійської мови.

З якого вiку краще розпочинати?

На думку науковцiв, найефективнішим є навчання в період зростання мозку, а тому 3-4-рiчна дитина набагато легше сприйматиме щось нове, аніж доросла людина. Звiсна рiч, що в такому вiцi не навчити правильної вимови або граматики, але це не заважає створенню передумов для вивчення англiйської в подальшому житті. Тому ми вчимо англійську мову для дітей, щоб потiм допомагати їм якомога краще оволодiти iноземною мовою.

А взагалi вчити англiйську, як i будь-яку iншу iноземну мову, ніколи не пізно. I починати таке навчання можна навiть у дорослому вiцi. Прагнення досятнути мети важливе в будь-якому вiцi.

Як вивчити англійську мову з нуля

Самостiйне вивчення

Вивчення будь-якої iноземної мови – не така вже проста рiч, але особливо терплячі та наполегливі скорiш за все оберуть самостійне вивчення англiйської. Тим бiльш що для сучасних людей практично нема перешкод на шляху здобуття знань. Варто тiльки вiдкрити пошуковi сторiнки iнтернету, щоб знайти бiльш нiж достатньо ресурсiв, якi радять, як легко вивчити англійську мову.

Вчитися тепер можна будь-де і будь-коли, бо вже навiть для смартфонiв розроблено безліч додатків. В цих додатках можна знайти не тiльки словники або якiсь граматичні правила, там також є тексти для читання та аудіювання. Крiм того, вже є такi роботи, які можуть говорити з тобою англійською, тренуючи мовленнєвий аспект.

На користь самостійного вивчення англiйської говорить i те, що можна обрати методику та самостiйно скласти програму вивчення виходячи з часу та умов, якi є для цього. А найважливiше – це мінімум грошових витрат , пов’язаних з таким навчанням.

Мовнi курси

Тим не менш багато кто звертається до мовних курсiв. Одна з таких причин полягає в тому, що далеко не всi здатнi до самоорганiзацiї. Засвоєння англійської мови вимагає також сили волі та гарної дисципліни. Вона має стати однiєю з корисних звичок, якi, як вiдомо, виробляються не так швидко, як негативні. В такому випадку тiльки професійний викладач здатний зламати систему.

Вивчення англiйської мови пiд керiвництвом досвiдчених викладачiв та сучасних методик – це гарантiя якiсного та ефективного засвоєння корисного матерiалу. Серед провiдних методик вивчення мови Шекспiра, що застосуються у лінгвістичному центрi Carpe Diem у Львовi. Видiляється метод Каллана, заняття за яким проходять дуже iнтенсивно, а iноземну мову можна чути практично безперервно.