Самостійне вивчення англійської мови – «за» і «проти»

Ти ніяк не можеш вивчити іноземну? Сумніваєшся в тому чи допоможуть тобі курси англійської мови? Не маєш можливості найняти репетитора?

Особливо терплячі та наполегливі обирають самостійне вивчення іноземної. Carpe Diem вирішили розібратися у всіх «за» та «проти» індивідуального навчання на прикладі англійської.

Спочатку про позитивні моменти.

Ти, як людина сучасного покоління, маєш необмежену кількість ресурсів та можливостей для саморозвитку. Вивчення іноземних мов не виняток.

Лише 1 клік – перед тобою відкривається близько 900 000 варіантів у пошуку Google, які допоможуть покращити рівень англійської мови, при чому ще й безкоштовно.

  • Ти можеш вчитися будь-де і будь-коли: для смартфонів та ПК вже розробили безліч додатків, які місять словники, граматичні правила, тексти для аудіювання, читання, можна знайти навіть роботів, які не проти поговорити з тобою англійською;
  • Хто шукає, той знайде: 90% корисної інформації та літератури перебуває у відкритому доступі;
  • Ти сам обираєш час і умови для вивчення англійської мови;
  • Навчальна програма своїми руками: ти підбираєш найбільш привабливу для себе методику засвоєння іноземної;
  • Самостійне навчання – це мінімум фінансових витрат.

Чому більшість людей все таки обирають курси іноземних мов?

Ти можеш бути безкінечно впевненим, що тобі під силу вивчити все самому, але який в тому сенс, якщо ти замість того, щоб діяти, шукаєш виправдання?

Так-так, замість того, щоб повторити часові форми англійської мови і попрацювати над своїм спікінгом, ти читаєш цю статтю.

  • Англійська мова вимагає сили волі і дисципліни: ні, це не означає, що ти мусиш рівно сидіти за партою і зубрити правила. Це означає, що вона має стати твоєю звичкою, такою самою, як чистити зуби зранку. Доведено, що корисні звички виробляються довше, ніж негативні, але професійний викладач може зламати систему.
  • У вас є скотч. Ви знаєте, що десь має бути його початок, але ніяк не можете знайти його. Приблизно те саме відчувають початківці, коли тільки беруться за самостійне вивчення англійської мови. Школа іноземних мов з першого заняття допоможе вам стати на правильний шлях.
  • Ти плануєш самостійно підготуватися до складання важливого тесту з англійської? Краще не ризикуй, якщо на 100% не впевнений в тому, що правильно розумієш граматику та можеш її застосовувати за призначенням;
  • Так, ресурсів у всесвітній павутині багато, але звідки ти знаєш, що знайшов саме те, що потрібно тобі? Професійний репетитор краще знає де і вміє знаходити діаманти серед сплаву металів ( маємо на увазі джерела та корисну інформацію)

І все таки, з ким та як вчити англійську мову – це особистий вибір кожного, але якщо ти плануєш досягти відмінного результату, все ж радимо звернутися до тих, хто вже пройшов шлях навчання і готовий ділитися своїм досвідом.