Як зробити перегляди фільмів мовою оригіналу максимально ефективними для вивчення мови?

Carpe Diem приготував корисні поради

Що ж необхідно для розуміння іноземної повноцінно? Чути і розуміти іноземну мову – один з найголовніших аспектів. Найлегший варіант- це знаходитись в потрібному мовному середовищі. Але, якщо така можливість відсутня, то завжди можна звернутись до фільмів англійською, наприклад.

Для того, щоб перегляд англомовних фільмів став для тебе не тільки приємним, але і результативним  процесом вивчення, потрібно правильно його організувати. 

Як обрати фільм?

  • Щоб не зарубати на корені цю чудову ідею, потрібно обрати цікавий для тебе фільм.
  • Краще вибрати фільм, який ти вже бачив рідною мовою і пам’ятаєш його сюжет. Таким чином, буде легше вловити розмову героїв, адже ти вже знаєш суть сюжету.
  • Постарайся вибирати фільм, де герої говоритимуть на прості життєві теми. Для початкових переглядів підійдуть легкі  комедійні серіали,  сімейні фільми, мультфільми. Мова  таких фільмів не перенасичена термінами, але багата ідіомами розмовної лексики.
  • Не дуже вдалі варіанти документальних фільмів, бойовиків, фантастики. Аби мозок не закипів від перенасичення термінами та складним словам, яким важко підібрати потрібний переклад.

Як дивитися фільм?

З субтитрами чи без? З англійськими субтитрами або українськими? Питання складні, але однозначної відповіді вони не мають.

 Якщо ж ти  впевнено володієш  лише кількома фразами англійською та  недостатньо багатим лексичним  запасом – обирай українські субтитри.  Особливо, якщо раніше  цей фільм не бачив.

Якщо сміливо можеш домовитись про знижку, купуючи килимок на турецькому базарі  закордоном,  але до проведення ділової зустрічі або презентації англійською ще далеко – спробуй подивитися фільм  з англійськими субтитрами. Якщо не піде, повертайся до першого варіанту.

Якщо ти вільно говориш англійською, той факт, що ти дочитав статтю до цього місця, викликає  легке здивування. Вибирай фільм на свій смак, з субтитрами або без – про що йдеться, в будь-якому випадку, зрозумієш. Перегляд фільмів допоможе тобі постійно тримати себе «в тонусі».

Дивитися фільм краще епізодами – від 5 до 20 хвилин. В цьому випадку ідеальним  вибором стануть серіали з 20-хвилинними серіями.  Дивіться фільм в компанії друзів – з ними ти зможеш обговорити сюжет, з’ясувати незрозумілі моменти, слова і звороти. Обговорення теж варто проводити англійською.

Де дивитися фільми англійською:

  • Інтернет на допомогу. Знайти фільм мовою оригіналу з субтитрами не важко, складніше – знайти фільм в хорошій якості. Можемо порекомендувати тобі ресурс, на якому зібрано величезну кількість англомовних серіалів – Ororo.tv.
  • Кінотеатри у Львові, в яких ти можеш подивитися фільми мовою оригіналу з субтитрами: «Планета кіно» у Форм Львів, Львівський кіноцент на вул.В.Великого, 14, . Попередньо варто ознайомитися з афішею. 
  • Кіноклуби в школах англійської мови.
  • Кіноклуби  в арт-кафе.

Бажаємо приємних переглядів і успіхів у вивченні англійської!